top of page

AINA DE COS  |  Autora i Intèrpret

Actriu i autora llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i graduada en el programa Tècnica Meisner amb Javier Galitó- Cava i Rachel Adler.

En teatre, ha treballat Konrad Zschiedrich, Jordi Savall i Joan Ollé, Carles Alberola, Biel Jordà, Cecilia Ligorio, Abril Zamora i Mariano Pensotti,  entre d’altres. A Tv destaquen Secrets de Shangai TV3 i L’anell, de IB3. Al cinema, yo de Rafa Cortès, Los Condenados de Isaki Lacuesta i No sé decir adiós de Lino Escalera.

Com autora, s’ha format a l’Obrador Sala Beckett  amb Simons Stephens, Alberto Conejero, Enzo Cornamm... Ha escrit, Només quan Plou (Premi En Ocasió de la Dona, Teatre Principal de Palma 2016) La Noia de la Benzinera (Premi Teatre de Butxaca 2018, Festival Píndoles 2019) Fumata Blanca (Premi Relat Breu Ses Salines), Un estilete en el miocardio, publicada per Editorial Acto Primero) i Un tren, dos trens (Premi Teatre de Butxaca 2020).

 

Com a productora creativa, treballa des del 2016 amb Jenny Vila, en la pre-producció d’ ANTI(GONE)S. Ha assistit a festivals i fires de teatre internacionals per a presentar el projecte i establir vies de col·laboració amb entitats i equips artístics de diferents països.

aina de cos.jpg

MONTSE RODRÍGUEZ CLUSELLA  |  Directora

Directora i actriu  teatral llicenciada a l’Institut del Teatre de Barcelona i Postgraduada en pedagogia teatral. Ha continuat la seva formació amb workshops de drama ritual, vers espanyol, teatre-dansa, biomecànica, etc. Com actriu ha treballat amb Sèmola Teatre, CorCia Teatre, Teatre Nu, Marta Carrasco, Lluís Danés, Víctor Borràs i Alberto Velasco, entre d’altres. En arts visuals ha treballat amb Ángel de la Cruz, Jair Domínguez i Sergi Prat. 

 

Ha dirigit A.K.A de Daniel J. Meyer; Premis Butaca 2018 Millor Direcció, Max 2018 Millor Autoria Novell i Millor Actor Revelació; Caixes de Marc Artigau; Ricard de 3r amb À trois teatre; Noè Hac, #Like_Unfollow, Sóc una màquina i Salveu les nostres ànimes de Gerard Guix; Punxes a la sorra de Jordi Roca i Retalls del Ter, escrit per ella mateixa.

foto montse 1.png

MARIANA TIRANTTE  |  Espai Visual

Va estudiar escenografia i vestuari a l’Escola Superior de Belles Arts “Ernesto de la Cárcova” a Buenos Aires (Argentina). Treballa des de l’any 2001 en diferents projectes teatrals, de dansa, opera i cinema. Entre els seus treballs d’escenografia i vestuari destacam la seva feina amb Mariano Pensotti, Lola Arias, Pablo Messiez, Ariel Farace, Beatriz Catani, Grupo Krapp, Manuel Vicente, Agostina Lopez, Lisandro Rodriguez, Matias Feldman, Diana Szeinblum, Diego Starosta, Carlos Casella, Gustavo Lesgart, Ana Frenkel, Roman Podolsky, Claudio Tolcachir, Julio Chavez, Camila Fabbri, Albertina Carri, Analia Couceyro, Osqui Guzman, entre  d’altres.

 

També ha dissenyat diferents instal·lacions visuals i projectes sitespecific, art per cinema i esdeveniments. Va estar a càrrec de la direcció tècnica del V I VI Internacional de Buenos Aires.

Ha estat premiada amb el premi Trinidad Guevara 2011 per el disseny escenogràfic de “El pasado es un animal grotesco”, nominada dues vegades al premi Florencio Sánchez per “La laguna” i “Campo”, i va ser guanyadora del premi Teatro del mundo XXI per “Cineastas”.

Mariana Tirantte Foto Nora Lezano B&N.JP

JENNY VILA  |  Producció Executiva i Il·luminació

Es gradua amb matrícula d’honor el 1999 a la Royal Academy of Dramatic Art de Londres en Producció i Teatre Tècnic. Amplia els seus estudis a NYU. 

 

Com a dissenyadora d’il·luminació, ha col·laborat en espectacles de teatre, circ, teatre visual, titelles i dansa a Espanya, Regne Unit, Portugal, França, Itàlia, Polònia, Romania, Brasil i Amèrica Central. 

 

A Austràlia ha dissenyat les llums per a Sue Healey’s Variant al Seymour Center de Sydney, One Night Echo de The Duck House, The Ghost’s Child de Sally Richardson, Crash Course de James Berlyn i les dues últimes produccions de Yirra Yaakin; The Cake Man and King Hit.  Ha fet el disseny, a més, per als musicals : Cats, Mikado, The Sound of   Music i Phantom Of The Opera, al  Regal Theatre de Perth.

 

En producció, ha treballat pel Edinburgh Fringe, el Singapore Music Carrousel Festival i al New York Fringe, i gestionant gires nacionals i internacionals amb Res de Res En Blanc i A Cel Obert de Mallorca, Barking Gecko Theatre Company de Perth, Austràlia, i Jade Theatre Co. del Regne Unit; i a grans festivals, com ara Perth International Arts Festival, Festival Internacional de Teatre Visual i Titelles de Barcelona, Norfolk & Norwich Festival, Norwich International Puppet Festival  i  Melbourne Festival.

 

Al 2019 crea la productora WeNeverSleep i actualment, combina el seu treball com a productora creativa de La Mecànica i WeNeverSleep amb la co-direcció artística de La Sonrisa Médica.

Jenny_Vila_©_Toni_Wilkinson_1MB.jpg

MON JOAN TIQUAT  |  Espai Sonor

És músic, compositor i actor teatral. Graduat en Història de l’art per la Universitat de Barcelona i paral·leament havent estudiat piano, percussió i violoncel, ha treballat creant la música i interpretant sobre els escenaris per companyies com La Mecànica, Corcada Teatre, Circ Bover o El Somni produccions.

 

Es mebre dels grups de música Roger Pistola i Xanguito i gaudeix improvistant amb el piano al costat de Diego Ingold.

 

També imparteix l’assigantura d’Escena Lírica al Conservatori Superior de les Illes Balears i és el director musical de la Sonrisa Médica.

 

Es mou transversalment a través del teatre, la dansa, la improvisació, el cinema i l’òpera, mescalnt, provant i jugant. 

17850301427162101.jpg

GYPSY NEL· LO PEETERS  |  Intèrpret

Neix el 1994 a Torredembarra, Tarragona. Des de ben petita té contacte amb la música i el teatre, i ambdues coses li apassionen. El 2012 es trasllada a Mallorca on es gradua en Art Dramàtic en l'especialitat d’interpretació textual a l’ESADIB.

 

Imparteix classes com a professora de teatre, amb infants i adults a distintes escoles de l'illa, i realitza diferents tipus d'animacions i shows dirigits principalment a infants. Participa en projectes escènics basats en el treball amb els cossos, la crítica i la reivindicació social, la creació a partir del moviment i l'expressió corporal, la dansa i la performance, jugant també amb el text. Ha fet algunes aparicions davant la càmera en distints espots publicitaris i en dues sèries d'IB3 televisió.

 

Actualment, forma part del Col·lectiu Güilis, confeccionat com un multiprojecte basat en la investigació, intervenció i creació escènica sobre l'espai públic, la comunitat i el territori, inclòs en les residències de creació 2020 del C.IN.E de Sineu, amb el suport del Teatre Principal de Palma.  

17862527002961275.jpg

SALVADOR MIRALLES  |  Intèrpret

Nascut al 1985. Actor i director. Llicenciat en Art Dramàtic com a intèrpret per l'Institut del Teatre.

 

Membre fundador de La Pulpe Teatro i de la Companyia La Reforma.

 

Ha treballat entre d’altres espectacles, a NEGRATA DE MERDA de Denise Duncan producció del Teatre Tantarantana, BOMBER(S) dirigit per Jordi Vilà, coproduit per Mise en Lumière (París) i Barna-Bé (Barcelona); UNA FLOR NO FA ESTIU de la que és autor, director i intèrpret (Premi a la millor interpretació ATAPIB2020); MARIA ROSA dirigit per Carlota Subirós i estrenat al TNC (Teatre Nacional de Catalunya).

En televisió ha participat a la serie TREUFOC d’IB3 com a personatge principal i una aparició a La Riera, sèrie de TV3. 

18141875266070016.jpg

MARINA SALAS  |  Ajudant de direcció i producció

Marina Salas Burguera (Mallorca, 1996)  és una actriu formada a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears. Ha completat la seva formació a la Hochschule für Künste im Sozialen d’Ottersberg (Alemanya), a la Sala Beckett de Barcelona i a la Universitat de Barcelona amb un Postgrau en gestió i producció d’espectacles i festivals.

En l’àmbit de la dramaturgia ha escrit algunes peces breus com “Jo sóc la Cifuentes”, estrenada al Festival Nunart de Barcelona, “Buid-Or”, basada en textos de Wajdi Mouawad, o la peça infantil “En Jordi era el drac”.  Va ser guanyadora del premi Art Jove de dramatúrgia 2019 amb l’obra “Rent me bitch”, estrenada al Mar i Terra, i produïda per Las Primas de Bárbara.  El seu darrer treball com dramaturga ha estat “Latituds”, peça integrada dins el programa Ficcions del Teatre Principal de Palma.

En l’àmbit de la gestió cultural ha fet feina com coordinadora de les residències del Teatre del Mar. Des del 2019 és presidenta de l’Associació de dramaturgues i dramaturgs de les Illes Balears.

Marina Salas.jpg
bottom of page